
        
        
        Եգիպտացորենով ու բրնձով ապուր
Բաղադրիչներ
- ջուր - 2 լ
 - կարտոֆիլ - 350 գր
 - բրինձ - 80 գր
 - եգիպտացորեն - 1 տուփ
 - հավի փափկամիս - 250 գր
 - կանաչի - մի քանի ճյուղ
 - աղ - 1/2 ճ/գ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Հավի փափկամիսը կտրտում ենք խորանարդաձև:

 - Կաթսայի մեջ ջուր լցնել ու հասցնել եռման աստիճանի: Խորանարդաձև կտրտած հավի կտորները լցնում ենք ջրի մեջ ու եփում 15 րոպե:Հավի արգանակը եփել ցածր կրակի վրա: Բրինձը եփում ենք առանձին կաթսայի մեջ մոտ 20 րոպե:

 - Մաքրում ենք կարտոֆիլը, կտրտում խորանարդաձև և լցնում ենք արգանակով լի կաթսայի մեջ: Եփում ենք, ապա համեմում աղով:

 - Բրինձը լցնում ենք քամիչի մեջ:

 - Կաթսայի մեջ ենք լցնում բրինձն ու եգիպտացորենը: Շարունակում ենք եփել և անհրաժեշտության դեպքում համեմում ենք աղով, ապա ավելացնում կանաչին:

 
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: