
        
        
        Հավով ռուլետ
Բաղադրիչներ
- հավ - 1.7-2 կգ
 - սունկ շամպինիոն - 150 գր
 - մանանեխ՝ հատիկավոր - 1 ճ/գ
 - ձու - 1 հատ (սպիտակուց)
 - միս տավարի - 300 գր
 - սխտոր - 2 ատամիկ
 - մաղադանոս
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Հավն ազատում ենք կաշվից և ուղղանկյունաձև տեսք ենք տալիս:

 - Սխտորը մանր կտրատում ենք: Սունկը կտրատում ենք, ապա տապակում ենք ոչ շատ ուժեղ կրակի վրա:

 - Այնուհետև սունկը լցնում ենք տավարի աղացած մսի վրա, ավելացնում ենք սխտորը, մանանեխն ու կտրատած մաղադանոսը, համեմում ենք աղով, պղպեղով ու խառնում:

 - Ստացված զանգվածը լցնում ենք հավի մսաշերտի վրա ու երշիկի տեսք ենք տալիս:

 - Փայլաթիթեղով փաթաթում ենք՝ տալով ռուլետի ձև:

 - Հավով ռուլետը դնում ենք ձևամանի մեջ և եփում նախօրոք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 1 ժամ, ապա հանում ենք փալաթիթեղն ու ևս 10 րոպե եփում:

 
Ի դեպ, տավարի մսի փոխարեն կարելի է օգտագործել խոզի, հնդկահավի և նույնիսկ՝ գառան միս:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: