
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 15 minutes
 - Cook Time: 15 minutes
 
Աղցան հավի կրծքամսով և բանջարեղենով
Բաղադրիչներ
- հավի կրծքամիս - 400 գր
 - կաղամբ - 200 գր (պեկինյան)
 - վարունգ - 1 հատ
 - տաքդեղ - 2 հատ
 - յոգուրտ դասական - 200 գր
 - ձիթայուղ - 2 ճ/գդ
 - լոլիկ - 4 հատ
 - ձու - 2 հատ
 - աղ - ըստ ճաշակի
 - պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Հավի կրծքամիսը կտրատում ենք (յուրաքանչյուր կտորը մոտ 100 գր) և մուրճիկով թեթևակի ծեծում: Աղ ու պղպեղ ենք ցանում, գրիլ-թավայի մեջ տապակում 1 ճ/գդ բուսայուղով: Պատրաստ լինելուն պես թավայից հանում ենք և թողնում, որ հովանա:

 - Պեկինյան կաղամբի տերևները մանրացնում ենք, վարունգն ու քաղցր տաքդեղները՝  ձողաձև կտրատում:

 - Բանջարեղենը լցնում ենք կաղամբի թերթիկի վրա և համեմում ըստ ճաշակի:

 - Հավի կրծքամիսը երկար, ձողաձև կտրատում ենք ու լցնում բանջարեղենների վրա:

 - Պատրաստում ենք թանձրուկը: Յոգուրտը, 1 ճ/գդ ձիթայուղը, աղն ու պղպեղը խառնում ենք:

 - Թանձրուկը լցնում ենք բանջարեղենի ու հավի մսի վրա, աղցանի վրա դնում կտրատած խաշած ձու և լոլիկի կտորներ: Համեմում ենք ըստ ցանկության:

 - Մատուցում ենք անմիջապես:

 
Ձեր ընթրիքն ավելի համեղ ու յուրահատուկ կլինի, եթե պատրաստեք աղցան հավի մսով ու բանջարեղենով: Համոզվա՛ծ եղեք՝ ընտանիքի անդամները շատ գոհ կլինեն 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Isk dasakan yogurt, nshanakum e ttvaser kam matun?
Կարինե ջան, պետք է յոգուրտ օգտագործեք 🙂