
        
        - Yield: 20 րոպե անց
 - Prep Time: 10 minutes
 - Cook Time: 15-20 minutes
 
Աղցան “Օլիվիե”
Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 400 գր (լեզու)
 - սոխ - 1 հատ
 - դափնու տերև (лавровый лист) - 2 հատ
 - բահար - 5 հատ
 - կարտոֆիլ - 500 գր
 - գազար - 200 գր
 - վարունգ մարինացված - 200 գր
 - ձու - 4 հատ
 - ոլոռ կանաչ պահածոյացված - 1/2 տուփ
 - մայոնեզ
 - թթվասեր
 - աղ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Տավարի լեզուն լվանում ենք և դնում կաթսայի մեջ, վրան ջուր ենք լցնում, ամբողջական սոխ ենք դնում, դափնու տերև, բահար։ Հասցնում ենք եռման աստիճանի, կրակի տակն իջեցնում ենք և 2-3 ժամ եփում ենք։ Անջատելուց 1/2 ժամ առաջ աղ ենք անում։
Այնուհետև լեզուն դնում ենք սառը ջրի մեջ, սառեցնում ենք և զգուշորեն կաշին հանում (ճիշտ եփված լեզվի կաշին հեշտությամբ է դուրս գալիս)։ Մեզ հարկավոր է 400 գր տավարի լեզու։

 - Կարտոֆիլի ու գազարի վրա ջուր ենք լցնում, աղ անում, հասցնում եռման աստիճանի և 30-40 րոպե եփում ենք, մինչև բանջարեղենը փափկի (դանակը պետք է հեշտությամբ մտնի մեջը)։
Բանջարեղենն ու լեզուն ճիշտ կլինի նախապես եփել, այդպես դրանք հեշտ կկտրատվեն։

 - Ձվերի վրա ջուր ենք լցնում, և եռալուց 10 րոպե հետո կրակից վերցնում ենք, սառեցնում` վրան սառը ջուր լցնելով։

 - Խաշած տավարի լեզուն (եփած երշիկ, հավի կամ տավարի միս) խորանարդաձև կտրատում ենք։

 - Կարտոֆիլն ու գազարը մաքրում ենք և խորանարդաձև կտրատում։

 - Ձուն նույնպես խորանարդներով կտրատում ենք, իսկ վարունգը կտրատում ենք մանր կտորներով (ավելի մանր քան մյուս բաղադրիչները)։

 - Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք ընդհանուր ամանի մեջ։

 - Աղ ենք անում, մայոնեզ կամ թթվասեր լցնում` ըստ ճաշակի, և լավ խառնում։

 - Թողնում ենք աղցանը հանգստանա 20 րոպե և մատուցում ենք:

 
Կարող ենք աղցանը ընդհանուր աղցանամանում մատուցել, կամ էլ չափաբաժիններով, ինչպես նկարում է 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: