
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 15 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Բրնձով և մսով փլավ
Բաղադրիչներ
- բրինձ - 500գր
 - հավի կրծքամիս - 800գր
 - սոխ - 2 գլուխ
 - գազար - 2 հատ
 - տաքդեղ կարմիր - 2 հատ
 - պղպեղ կարմիր - 1/4թ/գդ
 - սխտոր - 4 պճեղ
 - աղ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Բրինձը թրջում ենք սառը ջրով և դնում կողքի վրա:

 - Կտրատում ենք հավի միսը, սոխը, գազարը, տաքդեղը:
 - Խորը թավայի մեջ տաքացնում ենք 4ճ/գդ ձեթ, ապա վրան ավելացնում գազարն ու սոխը և խառնելով տապակում 5րոպե: Համեմում ենք պղպեղով, ապա ավելացնում հավի կտրատված միսն ու տաքդեղը: Խառնելով տապակում ենք մինչև հավի միսը կորցնի կարմրությունը, որից հետո վրան ճզմում ենք սխտորը:

 - Դատարկում ենք բրնձի ջուրը: Բանջարեղենների վրա ենք ավելացնում բրինձը, համեմում աղով, ապա վրան ջուր ենք լցնում բրնձի մակարդակից 1 մատ վերևի չափով: Լավ թուլացնում ենք կրակը, ծածկում թավան կափարիչով և եփում մինչև բրնձի պատրաստ լինելը:

 - Պատրաստի փլավի վրա շաղ ենք տալիս մանրացված կանաչի և մատուցում:

 
Հավի մսով և բանջարեղենային խառնուրդով պատրաստված բրնձով փլավ ամբողջ ընտանիքի համար:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: