
        
        
        Դեղձի ջեմ
Քայլերի հաջորդականություն
- Դեղձը լցնում ենք կաթսայի մեջ ու ավելացնում ենք եռացրած ջուրը։

 - 5-7 րոպե ջրում պահելուց հետո հանում ենք, հեռացնում ենք կեղևն ու կտրատում ենք։

 - Ավելացնում ենք շաքարավազը։

 - Լավ խառնում ենք։

 - 30-60 րոպե թողնում ենք, որպեսզի դեղձի հյութը դուրս գա։

 - Ստացված զանգվածը լցնում ենք կաթսայի մեջ դնում ենք կրակի վրա։ Ապա հասցնում ենք եռման աստիճանի ու 5 րոպե եփում ենք, որից հետո հանում ենք կրակի վրայից ու մեկ գիշեր թողնում ենք, որ սառչի։

 - Գործողությունը կրկնում ենք ևս մեկ անգամ․ զանգվածը հասցնում ենք եռման աստիճանի ու 20-30 րոպե եփում ենք։
Կաթսան կրակի վրայից հանում ենք, ապա դեղձը բլենդերով հարում ենք այնպես, որ դեղձի կտորներ մնան։

 - Ջեմը լցնում ենք ստերիլիզացված բանկաների մեջ և ամուր փակում ենք ստերիլիզացված կափարիչներով։

 - Ջեմը պատրաստ է։ Բարի վայելում։

 
Թեյախմությունը տոն դարձնելու լավագույն տարբերակներից մեկը թեյը համեղ ջեմերի ու մուրաբաների հետ վայելելն է։ Այնպես որ շտապեք պատրաստել։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: