
        
        - Yield: 30 րոպե անց
 - Prep Time: 30 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Թխվածք ”Բալով հյուսք”
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 300 գր
 - կաթ - 180 մլ
 - ձվի սպիտակուց - 1 հատ
 - խմորիչ - 5 գր
 - շաքարավազ - 50 գր
 - կարագ - 50 գր
 - նուշի փաթիլներ - 10 գր
 - աղ - ըստ ճաշակի
 - Միջուկի համար՝
 - բալ - 200 գր
 - շաքարավազ - 3 ճ/գդ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Սառեցրած բալը մի փոքր թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում և քամում:
Տաք կաթի մեջ լցնում ենք խմորիչը, 2 ճ/գդ շաքարավազը և մի փոքր ալյուր:
Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք հալեցրած կարագը, ձվի սպիտակուցն ու մնացած շաքարավազը: Զանգվածը լավ հարում ենք, ավելացնում մնացած ալյուրը, խառնում և վրան լցնում կաթով զանգվածը: Խմոր ենք հունցում և թողնում հասունանա:

 - Խմորը 2 հավասար մասերի ենք բաժանում և գրտնակում 40 x 20 սմ չափով: Խմորներիի մի ծայրերին բալ ու շաքարավազ ենք լցնում և ռուլետանման փաթաթում:

 - Խմորների ծայրերն ամրացնում ենք և հյուսքի նման իրար մեջ փաթաթում:

 - Հյուսքի մետեղում փայլաթիթեղից գունդ ենք դնում, վրան ձվի դեղնուց քսում և նուշի փաթիլներ ցանում:

 - Թխում ենք նախօրոք 160-180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե:

 - Ահա և վերջ:

 - Վայելում ենք:

 
Համեղ թխվածք , որը անպայման փորձել է պետք 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: