
        
        - Yield: 2 ժամ անց
 - Prep Time: 25-30 minutes
 - Cook Time: 10-15 minutes
 
Լինցյան թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
- կարագ - 225 գր
 - շաքարավազ - 225 գր
 - ձու - 2 հատ
 - վանիլին - 0,5 թ/գդ
 - աղ - 1/4 թ/գդ
 - օսլա (крахмал) - 100 գր
 - ալյուր - 450-500 գր
 - ջեմ ազնվամորու - 300 գր
 - շաքարի փոշի - ըստ ճաշակի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Նշված բաղադրիչներից 45-50 թխվածքաբլիթ է ստացվում։
Կարագը շաքարավազի հետ հարում ենք մինչև կրեմանման զանգված ստանանք։

 - Ավելացնում ենք վանիլինն ու ձվերը։ Ձվերը հատ առ հատ ենք ավելացնում, յուրաքանչյուրից հետո լավ հարում ենք։
Ավելացնում ենք օսլան և աղը, խառնում ենք։ Աստիճանաբար ալյուր ենք ավելացնում և ոչ շատ պինդ խմոր ենք հունցում։

 - Խմորը 2 մասի ենք կիսում։ Խմորի մի կեսը յուղաթղթի վրա 3մմ հաստությամբ շերտով գրտնակում ենք և շրջաններ ենք կտրում:

 - Մյուս կեսից գրտնակելուց հետո շրջաններ ենք կտրում, որից հետո մեջտեղում աստղի կամ սրտի տեսքով ձևամանով կտրում ենք։

 - Թխում ենք նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում` 10-12 րոպե, մինչև եզրերը ոսկեգույն դառնան։ Սառեցնում ենք։
Սկսում ենք թխվածքաբլիթները ձևավորել։ Ամբողջական շրջանների վրա ջեմ ենք քսում։

 - Ծածկում ենք ձևավոր կտրած թխվածքաբլիթներով։ Թողնում ենք թխվածքաբլիթը մի քանի ժամ սառչի, այնուհետև մատուցում ենք։ Ըստ ցանկության, կարող ենք վրան շաքարի փոշի ցանել։

 
Ի դեպ, թխվածքաբլիթ պատրաստելիս, կարող ենք ցանկացած տեսակի ջեմ վերցնել։ Ավելին, հատապտղային ջեմի փոխարեն կարող ենք «Նուտելլա» կամ այլ տեսակի շոկոլադե-ընկուզային կրեմ վերցնել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: