
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը, որի համար խմորիչը լցնում ենք տաք կաթի մեջ, ավելացնում ենք 1 թ/գ շաքարավազն ու 30 գր ալյուրը և զգուշորեն խառնում ենք։

- Ծածկում ենք սննդային պոլիէթիլենային թաղանթով և 40 րոպե թողնում ենք տաք տեղում, որպեսզի առաջանա խմորիչային գլխարկ և հասունանա 2-3 անգամ։

- Առանձին կաթսայի մեջ հալեցնում ենք կարագն ու տաք վիճակում ավելացնում արդեն հասունացած խմորային զանգվածին։

- Առանձին տարայի մեջ խառնում ենք շաքարավազը, կաթնաշոռը, վանիլինն ու աղը և լավ խառնում ենք։

- Ավելացնում ենք 2 ձուն։

- Սառեցրած բալն ու շոկոլադը մանր կտրատում, ավելացնում ենք կաթնաշոռային զանգվածին ու խառնում ենք։

- Ավելացնում ենք խմորիչային զանգվածը և շարունակում ենք խառնել։

- Կաթնաշոռային զանգվածին ավելացնում ենք ալյուրը։

- Լավ խառնելուց հետո խմորով լի տարան ծածկում ենք սննդային պոլիէթիլենային թաղանթով կամ սրբիչով և 1,5-3 ժամ թողնում ենք տաք տեղում, որպեսզի կրկնակի հասունանա։

- Խմորը լցնում ենք թղթե ձևամանների մեջ (90 x 90), ծածկում ենք սրբիչով ու 45 րոպե թողնում ենք տաք տեղում։

- Այժմ պատրաստում ենք մերենգան, որի համար շաքարավազն ու ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ ու եփում ենք։

- 1 ձվի սպիտակուցը հարում ենք 1 պտղունց աղի ու վանիլինի հետ։

- Սպիտակուցային զանգվածին տաք վիճակում ավելացնում ենք անուշահյութն ու 10 րոպե հարում ենք։

- Ստացվում է պինդ զանգված։

- Կուլիչները զարդարում ենք մերենգայով։

- Այնուհետև զարդարում ենք գունավոր կոնֆետներով։

Ստացվում է երեք կուլիչ Զատկի սեղանների համար։ Ցանկության դեպքում բալը կարող եք փոխարինել այլ սառեցրած հատապտուղներով։ ։)
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: