
- Yield: 20 րոպե
- Cook Time: 50 minutes
Հաղարջով պիրոգ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն

- Տարայի մեջ լցնում ենք ալյուրն ու ավելացնում փափկած կարագը, փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղ:

- Լավ խառնում ենք, ավելացնում 100-150 գր շաքարավազ և մեկ ձու՝ շարունակելով խառնել:

- Երբ խմորը միատարր տառնա, այն լցնում ենք ձևամանի մեջ, որը նախապես պատում ենք կարագով ու ալյուր ցանում: Խմորը համաչափ տարածում ենք ու ձեռքով կողամասեր ձևավորում, որ լցոնը դուրս չհոսի:

- Պատրաստում ենք լցոնը: Դրա համար խառնում ենք թթվասերը, վանիլինը, 50-100 գր. շաքարավազը և ձուն՝ դարձնելով համասեռ զանգված:

- Սև հաղարջը լվանում ենք, չորացնում ու լցնում խմորի մեջ:

- Վրայից լցնում ենք թթվասերով հաղարջը:

- Պիրոգը 25-35 րոպեով դնում ենք 200 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ: Հանում ու մատուցում ենք:

Համեղ ու թեթև պիրոգ սև հաղարջով։ ։)
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Իսկ ինչքան ալյուր?
Սիրելի Անի, օգտագործում ենք 2,5-3,5 բաժակ ալյուր՝ կախված ալյուրի որակից: