
Հայկական հալվա
Քայլերի հաջորդականություն
- Նախ ալյուրն անցկացնում ենք մաղով ու բովում ենք չոր տապակի մեջ։ Սկզբում մոտ 5 րոպե չենք խառնում, ապա անընդհատ խառնում ենք։

- Արդյունքում ստանում ենք կարամելի գույն ունեցող զանգված։

- Կարագը հալեցնում ենք ու կամաց-կամաց ավելացնում ալրային զանգվածին։

- Ավելացնում ենք հալեցրած մեղրն ու շարունակում ենք խառնել։ Հալվան հանում ենք կրակի վրայից ու ավելացնում ենք բուսայուղով բովված քունջութը։

- Հալվան տաք վիճակում լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ ու գդալով սեղմում ենք։

- Ստացված զանգվածը մի քանի ժամ կամ մեկ գիշեր թողնում ենք սառնարանում, ապա հանում ենք ու մատուցում։

Արագ պատրաստվող հալվա, որն առանձնանում է ոչ միայն համով, այլև օգտակարությամբ։
Միջուկի համար քունջութի փոխարեն կարող եք օգտագործել արևածաղկի սերմեր կամ ընկուզեղեն։
Վայելում ենք։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: