
        
        - Yield: 1 ժամ անց
 - Prep Time: 10 minutes
 - Cook Time: 50 minutes
 
Մեղրով ու խնձորով պահքային կարկանդակ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն

- Ընկույզը մանրացնում ենք բլենդերով։

 - Ջուրը, շաքարավազը, մեղրը, աղը լցնում ենք ոչ մեծ կաթսայի մեջ ու դնում կրակի վրա։

 - Զանգվածը տաքացնում ենք, որպեսզի մեղրն ու շաքարավազը լուծվեն։ Ավելացնում ենք սոդան ու լավ խառնում ենք։

 - Լցնում ենք խորը տարայի մեջ, որտեղ պետք է պատրաստենք խմորը։ Ավելացնում ենք բուսայուղն ու ընկույզը։

 - Ավելացնում ենք ալյուրը, դարչինը և լավ խառնում ենք։

 - Վերցնում ենք 21 սմ տրամագծով ձևաման, պատում ենք բուսայուղով, ծմորը լցնում ենք մեջն ու վրան դնում խնձորի բարակ շերտերը։ Թխում ենք 30-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

 - Պատրաստ պիրոգը թողնում ենք, որ սառչի, ապա պատում ենք շաքարի փոշիով։

 
Մեղրով պահքային անուշաբույր կարկանդակը կարելի է վայելել ինչպես Պահքի շրջանում, այնպես էլ տարվա բոլոր ամիսներին։
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: