
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 15 minutes
 - Cook Time: 45 minutes
 
Մսով կարկանդակ “Սամսա”
Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 1կգ
 - միս տավարի (աղացած) - 600գր
 - սոխ - 2 գլուխ
 - աղ - 2թ/գդ
 - չաման - 1,5թ/գդ
 - պղպեղ սև - 1թ/գդ
 - ձու - 1 հատ (խառնած 2ճ/գդ ջրի հետ)
 - քունջութ - 1թ/գդ (սև կամ սպիտակ)
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Մսին խառնել մանր կտրատված սոխը, համեմել աղ և պղպեղով, չամանով, լավ խառնել ձեռքերով:

 - Խմորը բաժանել մանր գնդերի, ապա բարակ բացել ամեն գունդը:

 - Խմորի ամեն շրջանակի վրա դնել մեկական գդալ միս:

 - Եռանկյունաձև ծալել խմորները:

 - Խմորների վրա քսել ձուն, ապա շաղ տալ քունջութը:

 - Ջեռոցի տապակը պատել բուսայուղով, վրան շարել կարկանդակները և եփել 20րոպե 215աստիճանում, ապա իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 175 և եփել այդպես 15-20րոպե:

 
Մսով կարկանդակը մատուցում ենք անմիջապես՝ տաք վիճակում: Չնայած… եթե նույնիսկ որոշեիք ավելի ուշ համտեսել, դժվար թե դիմանայիք Սամսայի աննկարագրելի բույրին 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: