
        
        - Prep Time: 30 minutes
 - Cook Time: 20 minutes
 
Նուշով տորթ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
 - ձվի սպիտակուց - 4 հատ
 - շաքարի փոշի - 120 գր
 - նուշ - 250 գր
 - Կրեմի համար՝
 - ձվի դեղնուց - 4 հատ
 - շաքարավազ - 100 գր
 - օսլա (крахмал) - 30 գր
 - վանիլինի էքստրակտ - 1 թ/գ
 - կաթ - 200 մլ
 - կարագ - 200 գր
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Նուշը բլենդերով մանրացնում ենք։

 - Սպիտակուցները հարում ենք՝ վերածելով փրփրանման զանգվածի, ապա ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու հարում ենք։

 - Նուշը խառնում ենք սպիտակուցային զանգվածին ու խառնում ենք։

 - Ստացված զանգվածը լցնում ենք կարագապատ ձևամանի մեջ (20 սմ տրամագծով):

 - Թխում ենք 20 րոպե 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

 - Պատրաստ լինելուց հետո ձևամանը հանում ենք ջեռոցից։

 - Բիսկվիթը 10 րոպե թողնում ենք ձևամանի մեջ, ապա հանում ենք ու թողնում, որ սառչի։

 - Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ապա ավելացնում ենք դեղնուցը։

 - Լցնում ենք շաքարավազը, վանիլինի էքստրակտը և օսլան։

 - Այս խառնուրդով լի կաթսան դնում ենք ջրով լի տարայի մեջ ու եփում կրակի վրա այնքան, մինչև հասնի եռման աստիճանի, որից հետո հանում ենք կրակի վրայից ու թողնում ենք, որ սառչի։

 - Առանձին տարայի մեջ հարում ենք կարագն ու խառնում ենք կաթով զանգվածին և լավ հարում ենք։

 - Նուշով բիսկվիթը բաժանում ենք երկու մասի։ Առաջին շերտը պատում ենք կրեմով, ապա դնում ենք երկրորդ շերտն ու կրկին կրեմապատում ենք։

 - Վրան շաղ ենք տալիս նուշի կտորներ։

 - Կարելի է ձևավորել նաև կակաոյի փոշիով կամ քերած շոկոլադով։

 
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: