
        
        - Yield: 3 ժամ անց
 - Prep Time: 10 minutes
 - Cook Time: 15-20 minutes
 
Շոկոլադե երշիկ պիստակով
Բաղադրիչներ
- թխվածքաբլիթ - 250 գր
 - պիստակ - 125 գր
 - սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 125 մլ
 - շոկոլադ սև - 150 գր (դառը)
 - կարագ - 100 գր
 - շաքարավազ - 1 ճ/գդ
 - կակաո - 1ճ/գդ
 - ռոմ - 1 ճ/գդ (մուգ)
 - շաքարի փոշի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Թխվածքաբլիթը մեծ կտորների ենք բաժանում և պիստակի հետ խառնում։

 - Սերուցքը շաքարավազի և կարագի հետ լցնում ենք կաթսայի մեջ, դնում ենք կրակին և հասցնում եռման աստիճանի։
Շոկոլադը մանրացնում ենք։

 - Այնուհետև շոկոլադը լցնում ենք սերուցքա-կարագային զանգվածի մեջ և խառնում ենք մինչև ամբողջությամբ լուծվի։ Ավելացնում ենք կակաոն ու ռոմը։ Թխվածքաբլիթն ու շոկոլադային զանգվածը խառնում ենք իրար։

 - Թողնում ենք մի քիչ սառչի։ Այնուհետև լցնում ենք յուղաթղթի վրա և գլանի տեսք ենք տալիս։

 - Յուղաթղթի մեջ փաթաթում ենք` վերջնականապես երշիկի տեսք տալով։

 - Տեղափոխում ենք սառնարանը, որպեսզի ամբողջությամբ սառչի։ Սառած երշիկի վրա շաքարի փոշի ենք ցանում, կտրատում ենք և մատուցում։
Մնացած երշիկը պահում ենք սառնարանում։

 
Ի դեպ, շոկոլադե երշիկ պատրաստելիս, ըստ նախասիրության, դառը շոկոլադը կարող եք փոխարինել կաթնային կամ սպիտակ շոկոլադով։ Ռոմը կարող եք փոխարինել որևէ տեսակի լիկյորով կամ կոնյակով 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: