
        
        - Yield: 1 ժամ անց
 - Prep Time: 35 minutes
 - Cook Time: 15 minutes
 
Շոկոլադե-սրճային թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
 - կարագ - 220 գր
 - շաքարավազ - 140 գր
 - վանիլին - 0,5 թ/գդ
 - սուրճ սև - 5 գր
 - ձու - 1 հատ
 - ալյուր - 220 գր
 - փխրեցուցիչ - 1,5 թ/գդ
 - աղ - 1 թ/գդ
 - կակաո - 60 գր
 - Կրեմի համար՝
 - կարագ - 50 գր
 - շաքարի փոշի - 100 գր
 - պանիր մասկարպոնե - 150 գր
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը: Կարագն ու շաքարավազը հարիչով հարում ենք: Վանիլինն ու սուրճը խառնում ենք և ձվի հետ միասին լցնում կարագի և շաքարավազի խառնուրդի մեջ ու կրկին լավ հարում:
Առանձին ամանի մեջ մաղում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը: Զանգվածը լցնում ենք ձվային խառնուրդի մեջ և խմոր հունցում: Խմորը գնդում ենք, դնում պոլիէթիլենային թաղանթի մեջ և 1 ժամով տեղափոխում սառնարան:
Ալրապատ սեղանին խմորը 3-5 մմ հաստությամբ գրտնակում ենք և բաժակի օգնությամբ շրջաններ ձևավորում: Թխվածքաբլիթները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե:

 - Պատրաստում ենք կրեմը: Կարագը լավ հարում ենք, ավելացնում մաղով անցկացրած շաքարի փոշին և մասկարպոնեն ու կրկին լավ հարում ենք:
Երբ թխվածքաբլիթները սառչում են, շրջանի մեջ դնում ենք 1 թ/գդ կրեմ և ծածկում մեկ այլ թխվածքաբլիթով:

 - Ահա և վերջ:

 
Իսկ Դուք փորձե՞լ եք նման թխվածքաբլիթ 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: