
        
        - Yield: 3 ժամ անց
 - Prep Time: 25 minutes
 - Cook Time: 60 minutes
 
Շոկոլադով և սուրճով չիզքեյք
Բաղադրիչներ
- կաթնաշոռ - 800գր
 - ձու - 3 հատ
 - շաքարավազ - 1 բաժակ
 - վանիլին - 1/2թ/գդ
 - օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 1ճ/գդ
 - շոկոլադ սև - 100գր
 - թխվածքաբլիթ - 300գր (շոկոլադե համով)
 - կարագ - 60գր
 - սուրճ լուծվող - 20գր
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Բլենդերում մանրացնել թխվածքաբլիթները, ավելացնել հալեցրած կարագը, կրկին խառնել: Պետք է ստացվի խոնավ զանգված:

 - Ձևամանի մեջ փռել պերգամենտային թուղթ, լցնել փշրված թխվածքաբլիթը, սեղմելով հարթեցնել մակերեսը:

 - Բլենդերում խառնել կաթնաշոռը և շաքարավազը մինչև միատարր զանգվածի առաջացումը, ապա ավելացնել ձուն, վանիլինը, կրախմալը: Լավ խառնել բլենդերում, որպեսզի գնդիկներ չմնան:

 - Առանձնացնել ստացված զանգվածի 1/3-րդը առանձին ամանի մեջ:
 - Հալեցնել շոկոլադը, ավելացնել լուծվող սուրճը, ապա լցնել բլեդերի մեջ՝ կաթնաշոռի 2/3-րդ զանգվածի վրա, կրկին խառնել:

 - Թխվածքաբլիթով ձևամանի մեջ լցնել սկզբում կաթնաշոռի շոկոլադային զանգվածը:

 - Լցնել նաև կաթնաշոռի սպիտակ զանգվածը:

 - Ջեռոցի ստորին դարակի վրա դնել ջրով լի տարա, որպեսզի չիզքեյքը եփվի գոլորշու վրա:Միացնել ջեռոցը 180աստիճան և եփել 1ժամ:

 
Պատրաստի սուրճով չիզքեյքը տեղափոխել սառնարան 3 ժամով:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: