
        
        - Yield: 10 րոպե անց
 - Prep Time: 35 minutes
 - Cook Time: 15 minutes
 
Ջեմով թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խառնում ենք կարագը, ձվի դեղնուցը, շաքարավազը, աղը, վանիլինը, ռոմը, քերիչով անցկացված կիտրոնի կեղևն ու ալյուրը և հունցում փափուկ խմոր: Պատրաստի խմորը փաթաթում ենք ցելոֆանի մեջ և տեղափոխում սառնարան 30 րոպեով:

 - Հանում ենք խմորը սառնարանից, գրտնակով բացում, ապա բաժակով կտրում ենք հավասար քանակության շրջանակներ և օղակներ:
Կտրատված շրջանակներն ու օղակները դնում ենք պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա և թխում ջեռոցում 10-15 րոպե 180 աստիճանում:

 - Պատրաստի թխվածքաբլիթները հանում ենք ջեռոցից, թողնում որ սառչի, ապա շրջանակների վրա քսում ենք ջեմը, վրան դնում օղակները ու մատուցում մեկ բաժակ տաք շոկոլադի հետ:

 
Ջեմով թխվածքաբլիթների կտորները իրար միացնելու համար այստեղ օգտագործվել է ելակի ջեմ, սակայն կարելի է օգտագործել ցանկացած այլ պինդ խտությամբ ջեմ: Ցանկալի է, որ
օգտագործվող ջեմը լինի թեթևակի թթվաշ, որպեսզի թխվածքաբլիթի քաղցրության հետ հաճելի համադրություն ստեղծի 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: