
        
        - Yield: 1 ժամ անց
 - Prep Time: 30 minutes
 - Cook Time: 45 minutes
 
Սրճային միջուկով բիսկվիթ
Բաղադրիչներ
- Միջուկի համար
 - նուշ - 50 գր
 - եղեգնաշաքար - 50 գր
 - սուրճ լուծվող - 2 ճ/գդ
 - Բիսկվիթի համար՝
 - կարագ - 175 գր
 - շաքարավազ - 150 գր
 - ձու - 3 հատ
 - ալյուր - 200 գր
 - փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
 - սոդա - 1 թ/գդ
 - դարչին - ըստ ճաշակի
 - օշարակի համար՝
 - շաքարավազ - 3 ճ/գդ
 - ջուր - 6 ճ/գդ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք սրճային միջուկը: Եղեգնաշաքարը, մանրացրած աղացած սուրճն ու նուշը խառնում ենք:

 - Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Կարագը լավ հարում ենք, ավելացնում շաքարավազը և ձվերը: Այնուհետև լցնում ենք մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչն ու սոդան և խառնում:

 - Խմորի 1/3 մասը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, վրան ավելացնում սրճային միջուկի կեսը:

 - Այնուհետև կրկին լցնում ենք խմորն ու միջուկը: Վերջում լցնում ենք խմորը և վրան նուշ, եղեգնաշաքար և մի փոքր դարչին ցանում:

 - Թխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե:
Պատրաստում ենք օշարակը: Ջուրն ու շաքարավազը մարմանդ կրակին եռացնում ենք և խառնում այնքան, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի:
Բիսկվիթը հանում ենք ջեռոցից և տոգորում օշարակով:

 - Պատրաստ է:

 
Շատ համեղ բիսկվիթ , որը միանշանակ կդառնա Ձեր սիրելի բաղադրատոմսը 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: