
        
        - Yield: 2-4 ժամ անց
 - Prep Time: 60 minutes
 
Սրճային տորթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կեֆիրը նախօրոք հանում ենք սառնարանից, որոշ ժամանակ թողնում ենք սենյակային պայմաններում, ապա ավելացնում ենք սուրճն ու խառնում ենք։
Այդպես թողնում ենք 20-30 րոպե մինչև սուրճը լուծվի։

 - Ձուն հարում ենք, ապա ավելացնում ենք շաքարավազն ու շարունակում ենք հարել այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։

 - Ավելացնում ենք փափկած կարագը։

 - Կեֆիրային զանգվածը խառնում ենք ձվային զանգվածին և հարում ենք։

 - Ավելացնում ենք ալյուրն ու շարունակում ենք հարել։

 - Սոդան ու քացախը խառնում ենք և ավելացնում խմորային զանգվածին։

 - Բիսկվիթային խմորը լցնում ենք կարագապատ ձևամանի մեջ և թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

 - Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար թթվասերն ու սուրճը խառնում ենք, ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու 20 րոպե թողնում ենք, որպեսզի սուրճը լուծվի։

 - Բիսկվիթը բաժանում ենք 2-3 հավասար մասերի, յուրաքանչյուրն առանձին-առանձին կրեմապատում ու դնում ենք մեկը մյուսի վրա, ապա կրեմն ամբողջությամբ լցնում ենք տորթի վրա։

 - Տորթը զարդարում ենք քերած շոկոլադով և 2-4 ժամ թողնում ենք, որ փափկի։

 - Տորթը պատրաստ է։ Վայելում ենք։

 
Համեղ տորթ, որը կարելի է վայելել տարատեսակ ըմպելիքների հետ։
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: