
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 40 minutes
 - Cook Time: 36 minutes
 
Տորթ ”Սենթ Օնորե”
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Սերուցքային կարագը աղի հետ միասին լցնում ենք ջրի մեջ։ Հասցնում ենք եռման աստիճանի (կարագն ամբողջությամբ պետք է լուծվի)։ Ավելացնում ենք մաղած ալյուրը և գդալով արագ խառնում։
Կրակից հանում ենք, և թողնում որ մի քիչ սառչի(պետք է տաք լինի)։

 - Այնուհետև հատ-հատ ձու ենք ավելացնում և այնքան հարում մինչև համասեռ զանգված ստանանք։ Ձեռքով խառնելն ավելի հարմար է։

 - Տակդիրի համար շերտավոր խմորը գրտնակում ենք և կափարիչի օգնությամբ շրջան կտրում։ Տեղափոխում ենք յուղաթղթով տապակի վրա և պատառաքաղով ծակծկում։

 - Եփած զանգվածը խոհարարական ներարկիչով սեղմում ենք (աստղաձև գլխիկով) և տակդիրի շրջանի եզրերով նախշեր անում։ Կարող ենք մեջն էլ երկու շրջան անել։

 - Մնացած եփած զանգվածը ծաղիկների տեսքով լցնում ենք երկրորդ տապակի վրա ։

 - Սկզբից թխում ենք շրջաններով տակդիրը` 15-18 րոպե 200-220 աստիճանում։

 - Այնուհետև նույն ջերմաստիճանում և նույն ժամանակահատվածում թխում ենք նաև ծաղիկները։ Թողնում ենք սառչի։

 - Սպիտակուցային  ցանցի համար. սառած սպիտակուցները աղի հետ հարում ենք այնքան մինչև փքուն զանգված ստանանք`աստիճանաբար շաքարավազը ավելացնելով։

 - Շերտի վրա քսում ենք պատրաստի եփած կրեմը՝ 1-2 սմ հաստությամբ։ Խոհարարական ներարկիչի օգնությամբ հարած սպիտակուցներով ցանց ենք անում։

 - Պատրաստում ենք օշարակը. խոր ամանում խառնում ենք ջուրն ու շաքարավազը և դնում կրակի վրա։ Հասցնում ենք եռման աստիճանի, կրակի տակը ցածրացնում ենք և եփում միչև թափանցիկ դառնա (մոտ 8 րոպե)։ Օշարակի կաթիլը ափսեի մեջ չպետք է տարածվի։ Այնուհոտև պետք է արագ գործենք, որ օշարակը չսառի։ Եփված ծաղիկները հագցնում ենք փայտիկների վրա և տաք օշարակի մեջ թաթախում։

 - Ծաղիկները տակդիրի եզրերով շրջանաձև շարում ենք։

 - Ձևավորում ենք տորթը ըստ ցանկության և մատուցում:

 
Այսպիսի տորթ կարելի է պատրաստել ոչ միայն տարեդարձի առիթով, այլև առանց առիթի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: