
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 10 minutes
 - Cook Time: 20-25 minutes
 
Պիցցա «Կապրեզե» լոլիկով
Բաղադրիչներ
- խմոր հում պիցցայի - 500 գր
 - լոլիկ չերրի - 400 գր (ցանկալի է տարբեր գույների)
 - պանիր մոցարելլա - 100 գր
 - ձիթայուղ - 5 ճ/գդ
 - ռեհան - 1փունջ
 - սխտոր - 4 պճեղ
 - պանիր - 50 գր
 - աղ - ըստ ճաշակի
 - պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
 - քացախ - ըստ ճաշակի (բալզամիկ)
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Այս պիցցայի լցոնը կապրեզե դասական աղցանի կրկնօրինակն է: Ջեռոցը 220 աստիճան տաքացնում ենք, խմորը կլոր գրտնակում և թողնում տաք տեղում: Լոլիկները կիսում ենք, շարում յուղաթուղթ փռած տապակի մեջ, վրան թեթևակի ձիթայուղ ցողում և եփում 10-12 րոպե:

 - Պատրաստում ենք պիցցայի կանաչ սոուսը: Սխտորը աղի, պղպեղի ու ռեհանի տերևների կես քանակության հետ բլենդերում մանրացնում ենք: Ռեհանի ամենագեղեցիկ տերևները պահում ենք զարդարելու համար: Մանրացրած խառնուրդին ավելացնում ենք ձիթայուղը և լավ խառնում:
Ստացված սոուսը քսում ենք խմորին, վրայից շարում եփած լոլիկներն ու մոցարելլայի կիսած գնդիկները: Վրան ցանում ենք քերած պանիրն ու թխում 10-12 րոպե:
Դրանից հետո պիցցան գրիլի ռեժիմում պահում ենք 1 րոպե, որպեսզի լոլիկները կարամելանան:

 - Պատրաստի պիցցան զարդարում ենք թարմ ռեհանով, վրան լցնում բալզամիկ սոուս: Վերջինս պատրաստելու համար բալզամիկ քացախը հասցնում ենք եռման ու եփում այնքան, մինչև կիսով չափ գոլորշիանա: Հովանալուց հետո սոուսը խտանում է:

 - Վայելում ենք:

 
Ինչպես նկատեցիք, «Կապրեզե» պիցցա պատրաստելու համար այնքան էլ շատ ժամանակ ու ջանք չի պահանջվում, ուստի այն կարելի է հաճախակի պատրաստել 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: