
        
        - Yield: 1 ժամ անց
 - Prep Time: 25 minutes
 - Cook Time: 20 minutes
 
Պանրով ձողիկներ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պանիրը անցկացնել մանր քերիչով:

 - Կիտրոնի կեղևը նույնպես անցկացնել մանր քերիչով`չկպչելով սպիտակ շերտին:

 - Լավ խառնել սենյակային ջերմաստիճանում փափկած կարագը, պանիրը, կիտրոնի կեղևը և աղը:

 - Ավելացնել կաթը,  կրկին խառնել::

 - Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և մաս առ մաս ավելացնել պանրային զանգվածին, խառնել գդալով: Խմոր հունցել և տեղափոխել այն սառնարան 30 րոպեով:

 - Գրնտակով բացել խմորը մոտ 30սմ տրամագծով և 0,5-1սմ հաստության շերտով:

 - Կտրել ծայրի մասերը, որպեսզի ստացվի ուղղանկյուն:

 - Կտրատել խմորը 1,5սմ լայնության ժապավեններով:

 - Ամեն ժապավենը պարուրաձը շրջել՝ թեթևակի ձգելով այն երկարությամբ:

 - Ամեն պարույրը գլորել քունջութի մեջ:

 - Այնուհետև տեղավորել ստացված պարույրները պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա: Թխել ջեռոցում 15-20 րոպե 180 աստիճանում:

 - Թողնել պանով ձողիկները սառչեն:

 - Սկզբում ձողիկները կլինեն թեթևակի փափուկ, իսկ մի քանի ժամ անց կդառնան ամբողջությամբ խրթխրթան:

 
Այսպիսի պանրով ձողիկներ կարելի է պատրաստել նաև որպես գարեջրի խորտիկ: Ի դեպ` այդ դեպքում կիտրոնի կեղևը պարտադիր չէ:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Shat hamex ej e imimjayloc
Ուրախ ենք, որ հավանեցիք 🙂