
        
        - Yield: 2-3 ժամ անց
 - Prep Time: 40 minutes
 - Cook Time: 45 minutes
 
Տորթ ”Արբած բալ”
Բաղադրիչներ
- ձու - 6 հատ
 - շաքարավազ - 125 գր
 - ալյուր - 100 գր
 - օսլա (крахмал) - 1.5 ճ/գդ
 - կակաո - 3.5 ճ/գդ
 - կարագ - 400 գր
 - խտացրած կաթ - 1 բանկա
 - բալ - 250 գր (սառեցված)
 - կոնյակ - 200 մլ
 - թթվասեր - 2 ճ/գդ
 - նուշի փաթիլներ - ըստ ճաշակի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Կոնյակը լցնում ենք սենյակային ջերմաստիճանի հասցրած բալի վրա և 5-6 ժամով հանգիստ թողնում:
Ձվերն ու 125 գր շաքարավազը լավ հարում ենք, ավելացնում մաղով անցկացրած ալյուրն ու օսլան և ավելացնում ենք 2.5 ճ/գդ կակաոն: Այս ամենից հետո խմորը փայտե թիակով խառնում ենք, ձևամանը յուղաթղթապատում և խմորը թխում նախօրոք 180-190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե:

 - Պատրաստի բիսկվիթը հովացնում ենք, վերևամասը կտրում և մեջտեղում փորում ենք՝ կողքերը թողնելով:

 - 300 գր սենյակային ջերմաստիճանի կարագը խտացրած կաթի հետ լավ հարում ենք, ավելացնում բիսկվիթի միջուկի կտորներն ու քամած բալը:

 - Միջուկը լցնում ենք տորթի մեջ, ծածկում բիսկվիթի վերնամասով, ինչից հետո էլ տեղափոխում ենք սառնարան:

 - Պատրաստում ենք ջնարակը: 2 ճ/գդ շաքարավազը խառնում ենք թթվասերի հետ, ավելացնում ենք 100 գր կարագը և զանգվածը մարմանդ կրակին տաքացնում: Եռալուց հետո վերցնում ենք կրակի վրային և անմիջապես ավելացնում 1 ճ/գդ կակաոն և 1 ճ/գդ կոնյակը:

 - Տորթը ջնարակապատում ենք և ցանկության դեպքում զարդարում նուշի փաթիլներով:

 
Տորթ , որից անհնար է հրաժարվել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Isk dzevamani tramagice kgreq ete hnaravor e,shnorhakalutyun,,isk konyaki poxaren oxi klini?
Խնդրում եմ, ձևամանի տրամաչափը կասեք?
Խնդրում եմ, ձևամանի տրամաչափը կասեք?