
        
        
        Բանանով քաղցրաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- չոր ակտիվ խմորիչ - 5 գր
 - բանան - 150 գր
 - կարագ - 50 գր
 - ալյուր - 280 գր
 - շաքարի փոշի - 50 գր
 - ջուր - 60 մլ (տաք)
 - շաքարավազ - 50 գր
 - հյութ կիտրոնի - 1 ճ/գ
 - բուսայուղ - 400 մլ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Խմորիչը լցնում ենք տաք ջրի մեջ:

 - Բանանները հարում ենք բլենդերով փափկած կարագի ու շաքարավազի հետ:

 - Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք, ավելացնում ենք կիտրոնի հյութ՝ աստիճանաբար ավելացնելով մաղով անցկացրած ալյուրը: Պետք է ստացվի փափուկ ու կպչուն խմոր:

 - Տարան ծածկում ենք ափսեով և այդպես թողնում մեկ ժամ:
Քաղցրաբլիթները տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ այնքան, մինչև վարդագույն դառնան: Քաղցրաբլիթները պատրաստ են: Շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի ու մատուցում:

 
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: