
        
        
        Տորթ «Ռահաթ»
Բաղադրիչներ
- ձվի սպիտակուց - 6 հատ
 - շաքարավազ - 385 գր
 - գետնանուշ - 300 գր
 - օսլա (крахмал) - 3 ճ/գ
 - ջուր - 50 գր
 - խտացրած կաթ - 2 ճ/գ
 - կարագ - 150 գր
 - վանիլին
 - ջեմ խնձորի - 2-3 ճ/գ
 - կակաոյի փոշի - 1 թ/գ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Գետնանուշը բովում ենք տապակի մեջ կամ ջեռոցում, ապա հեռացնում ենք կեղևն ու բլենդերով մանրացնում ենք:

 - Տորթը կազմված է 3 սպիտակուցային շերտից: Առաջին շերտի համար ձվի 2 սպիտակուցը հարում ենք՝ կամաց-կամաց ավելացնելով 100 գր շաքարավազը:

 - 4 ճ/գ գետնանուշին ավելացնում ենք 1 ճ/գ օսլա, ապա լցնում ենք սպիտակուցային զանգվածն ու լավ խառնում ենք:

 - Յուղաթղթի վրա զգուշորեն լցնում ենք բեզեն ու եփում ենք 120-130 րոպե 160 աստիճան ջերմությամբ: Պետք է ստացվի ոչ շատ չոր շերտ: Նույն ձևով պատրաստում ենք մյուս երկու շերտերը:

 - Այժմ պատրաստում ենք սերուցքային կրեմը, որի համար 50 գր ջուրը եռացնում ենք, ավելացնում ենք 85 գր շաքարավազը: Եռալուց հետո ավելացնում ենք խտացրած կաթն ու 10 րոպե եփում ենք թույլ կրակի վրա: Ապա հանում ենք կրակի վրայից ու թողնում ենք, որ սառչի:

 - Հարում ենք փափկած կարագն ու գդալով կամաց-կամաց ավելացնում ենք սառած անուշահյութը և վանիլինը:

 - Կրեմի 2/3 մասը դնում ենք մի կողմ, իսկ մնացած մասին ավելացնում ենք կակաո:

 - Տորթի ստորին շերտը պատում ենք սերուցքային կրեմով, երկրորդ շերտը՝ խնձորի պտղահյութով:

 - Տորթի վերին շերտը պատում ենք շոկոլադե կրեմով, կողքի հատվածները զարդարում ենք գետնանուշով:

 - Ահա և պատրաստ է մեր տորթը:

 
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: