
        
        
        Խոզի միսը տնական ձևով
Բաղադրիչներ
- միս խոզի - 1 կգ
 - սխտոր - 9 ատամիկ
 - պրովանսյան կանաչի - 1 թ/գ
 - պղպեղ կարմիր - 1/4 թ/գ
 - պապրիկա - 1 թ/գ
 - Մարինադի համար՝
 - ջուր - 1/2 լ
 - գինի սպիտակ - 4 ճ/գ
 - դափնու տերև (лавровый лист) - 3 հատ
 - մեխակ - 5 հատ
 - պղպեղ սև հատիկավոր - 8 հատ
 - աղ - 1 ճ/գ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Մարինադի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները լցնում ենք ջրի մեջ:

 - Միսը դնում ենք մարինադի մեջ և մեկ օր թողնում սառնարանում:

 - Սխտորը ճզմում ենք, ավելացնում ենք մյուս համեմունքները՝ պրովանսյան կանաչին, պապրիկան, կարմիր պղպեղը և խառնում ենք:

 - Միսը համեմում ենք ստացված համեմունքային խառնուրդով, ապա ձևամանի մեջ ավելացնում ենք մի քիչ մարինադի ջրից:

 - Եփում ենք 1.5 ժամ 180 աստիճան ջերմությամբ, ապա բարձրացնում ենք ջերմաստիճանը՝ հասցնելով այն 200 աստիճանի և եփում ենք ևս 30 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ ավելացնելով մարինադի ջրից:

 - Ուտեստը կարելի է մատուցել և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում:

 
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: