
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 15 minutes
 - Cook Time: 10 minutes
 
Դարչինով թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 400 գր
 - կարագ - 200 գր
 - շաքարավազ - 100 գր
 - ձվի դեղնուց - 1 հատ
 - քացախ գինու - 1 ճ/գ
 - ջուր - 50 մլ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Ալյուրը տրորում ենք սառը կարագի հետ ու ստանում մանր փշրանքներ։ Ապա ավելացնում ենք շաքարավազն ու խառնում ենք։

 - Ավելացնում ենք ձվի դեղնուցն ու քացախը։ Աստիճանաբար ավելացնում ենք ջուրը, խառնում ու փորձում ենք ստանալ առաձգական խմոր, որը փաթաթում ենք սննդային պոլիէթիլենային թաղանթով ու 30-40 րոպե պահում սառնարանում։

 - Խմորագունդը դուրս ենք բերում սառնարանից, բացում ենք խմորն ու փորձում ենք ստանալ եռանկյունաձև թխվածքաբլիթներ։

 - Այնուհետև վրան շաղ ենք տալիս դարչինն ու շաքարավազը։

 - Դնում ենք ձևամանի մեջ ու 8-10 րոպե թխում նախօրոք 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

 
Մեր համեղ թխվածքաբլիթները պատրաստ են։ Այս չափաբաժնից ստացվում է 50-60 թխվածքաբլիթ։
Մատուցում ենք  նախընտրելի ըմպելիքների հետ։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: