
- Yield: 2-4 ժամ անց
- Prep Time: 60 minutes
Սրճային տորթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կեֆիրը նախօրոք հանում ենք սառնարանից, որոշ ժամանակ թողնում ենք սենյակային պայմաններում, ապա ավելացնում ենք սուրճն ու խառնում ենք։
Այդպես թողնում ենք 20-30 րոպե մինչև սուրճը լուծվի։

- Ձուն հարում ենք, ապա ավելացնում ենք շաքարավազն ու շարունակում ենք հարել այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։

- Ավելացնում ենք փափկած կարագը։

- Կեֆիրային զանգվածը խառնում ենք ձվային զանգվածին և հարում ենք։

- Ավելացնում ենք ալյուրն ու շարունակում ենք հարել։

- Սոդան ու քացախը խառնում ենք և ավելացնում խմորային զանգվածին։

- Բիսկվիթային խմորը լցնում ենք կարագապատ ձևամանի մեջ և թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

- Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար թթվասերն ու սուրճը խառնում ենք, ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու 20 րոպե թողնում ենք, որպեսզի սուրճը լուծվի։

- Բիսկվիթը բաժանում ենք 2-3 հավասար մասերի, յուրաքանչյուրն առանձին-առանձին կրեմապատում ու դնում ենք մեկը մյուսի վրա, ապա կրեմն ամբողջությամբ լցնում ենք տորթի վրա։

- Տորթը զարդարում ենք քերած շոկոլադով և 2-4 ժամ թողնում ենք, որ փափկի։

- Տորթը պատրաստ է։ Վայելում ենք։

Համեղ տորթ, որը կարելի է վայելել տարատեսակ ըմպելիքների հետ։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: