
        
        - Yield: 20 րոպե անց
 - Prep Time: 20 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Կակաչի սերմով բուլկի
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 500գր
 - փխրեցուցիչ - 1ճ/գդ
 - կաթ - 200մլ
 - շաքարավազ - 5ճ/գդ
 - ձու - 2 հատ
 - կարագ - 50գր
 - աղ - 1 պտղունց
 - կակաչի սերմ(мак) - 200գր
 - ջուր
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Խորը ամանի մեջ խառնում ենք գոլ կաթը, 1ճ/գդ շաքարավազը, փխրեցուցիչը և 250գր ալյուրը և թողնում 1,5 ժամ տաք վայրում:
 - Հարում ենք ձուն աղի և մնացած շաքարավազի հետ, ապա ավելացնում ենք կաթային զանգվածը, կարագն ու մնացած ալյուրը և հունցում փափուկ խմոր:
Պատրաստի խմորը ծածկում ենք ցելոֆանով և դնում սառը տեղում 2-3 ժամ:

 - Միջուկի համար առանձին ամանի մեջ խառնում ենք կակաչի սերմն ու ջուրը մինչև ստացվի միատարր զնագված:

 - Ապա սեղանի վրա շաղ ենք տալիս ալյուր, դնում ենք խմորը սեղանի վրա, գրտնակում, բացում ուղղանկյունաձև և վրան քսում միջուկը:

 - Ծալում ենք խմորը ռուլետի ձևով և կտրատում շերտերով:

 - Կտրատված շերտերը ոլորում ենք, ապա ձևավորում շրջանակ և ամրացնում խմորի ծայրերն իրար ու դնում տապակի մեջ: Թխում ենք 25-30 րոպե 210 աստիճանում:

 - Պատրաստի բուլկիները հանում ենք ջեռոցից, թողնում ենք, որ սառչի և մատուցում:

 
Մատուցեք այս հրաշալի կակաչի սերմով բուլկիները Ձեր պատրաստած կոճապղպեղով թեյի հետ 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: