բրինձ
թարգմանություն՝ на русском - рис, in English - rice
Բրինձը շատ օգտակար է և առողջարար։ Այն հարուստ է սպիտակուցներով, ածխաջրերով, հագեցած և ոչ հագեցած ճարպաթթուներով։ Բրնձի օգտագործումը ամրապնդում է նյարդային համակարգը։
Բրինձը օգտագործում են նաև դիետաների և բեռնաթափման օրերի համար։
Ավելի քան 20 բրնձատեսակներ կան, բայց մեզ հայտնի են կլոր, երկարահատիկ, սպիտակ և դարչնագույն բրինձները, թայլանդական հասմիկով բրինձը և այլն։
Որպեսզի բրինձը համեղ և օգտակար լինի, անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Պետք է ունենալ հաստ պատերով կաթսա` տեֆլոնից, ապակուց կամ չուգունից։ Էմալապատ կաթսաները հարմար չեն։
Առաջարկում ենք բրնձով պատրաստված մի շարք ուտեստների բաղադրատոմսեր` պատրաստման ճիշտ տեխնոլոգիայով.
									
											Պահքային կոնֆետներ	
										
									
									
											Նեխուրով բրնձով փլավ	
										
									
									
											Ուզբեկական փլավ	
										
									
									
											Հավի մսով և բրնձով ապուր	
										
									
									
											Ռիզոտտո սնկով	
										
									
									
											Լցոնված ծովախեցգետնի ձողիկներ	
										
									
									
											Ամանորյա խորտիկ “Ձնեմարդ”	
										
									
									
											Կուլեբյակա	
										
									
									
											Վեգետերիանական տոլմա	
										
									
									
											Մսով լցոնված տաքդեղ	
										
									
									
											Ոսպով ապուր	
										
									
									
											Բրնձով շոկոլադե նախաճաշ