գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

կաղամարով-ուտեստ
Կաղամարը ջեռոցում
պահքային-տեֆտելիներ
Պահքային տեֆտելիներ
կաղամբով-կարկանդակ
Պահքային կարկանդակներ կաղամբով
բրնձով-խավարտ
Բրնձով խավարտ
աղցան-եղևնի
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
բանջարեղենով ապուր
Բանջարեղենով ապուր
դդմիկ-1
Դդմիկ կորեական ձևով ձմռան համար
գազարով տորթ 1
Գազարով տորթ
գազարով-աղցան-1
Եփած գազարով աղցան
մսով-ռագու-1
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Աղցան-Գունագեղություն-1
Աղցան «Ամառային»
բրնձով-բրոկոլի-1
Բրնձով բրոկոլի
12...10...