գազար
թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot
Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։
Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.
Լավաշով ռուլետ սնկի միջուկով
Գազարով կարկանդակ
Պահքային կարկանդակներ կաղամբով
Խոզի մսով ու գազարով ռուլետ
Կաղամարը ջեռոցում
Պահքային տեֆտելիներ
Բրնձով խավարտ
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
Բանջարեղենով ապուր
Դդմիկ կորեական ձևով ձմռան համար
Գազարով տորթ
Եփած գազարով աղցան