գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

մսով-ռագու-1
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Աղցան-Գունագեղություն-1
Աղցան «Ամառային»
բրնձով-բրոկոլի-1
Բրնձով բրոկոլի
դդմիկով-ուտեստ-1
Դդմիկներ մսային միջուկով
գազարով-աղցան-1
Գազարով, խնձորով ու չամիչով աղցան
կուսկուս-1
Հավի մսով ու բանջարեղենով կուսկուս
դդմիկի-խավիար-1
Դդմիկի խավիար
իտալական-աղցան-1
Իտալական աղցան
Հավով-ու-բանջարեղենով-ուտեստ-1
Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ
կարկանդակ-1
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
խոզապուխտով-աղցան-1
Խոզապուխտով ու սնկով շերտավոր աղցան
նապաստակներ-1
Զատիկի նապաստակներ
...23...10...