գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

կոտլետներ
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
աղցան-1
Աղցան տավարի լյարդով
Լավաշով-ռուլետ-1
Լավաշով ռուլետ սնկի միջուկով
ապուր-սոուս-1
Հավով ու սնկով սոուս-ապուր
կարկանդակ-1
Կաղամբով կարկանդակ
Մսով-ռուլետ-1
Մսով ու սնկով ռուլետ
տավարի-միս-1
Տավարի փափկամիս լոլիկի մածուկով
Կաղամբով-ու-գազարով-կարկանդակներ-1
Կաղամբով ու գազարով կարկանդակներ
Մսով-ռուլետ-1
Մսով ռուլետ «Կոնֆետի»
Եգիպտացորենով-ու-սնկով-աղցան-1
Եգիպտացորենով ու սնկով աղցան
Անգլիական-պիրոգ-1
Անգլիական պիրոգ
Աղցան-1
Ծովախեցգետնով շերտավոր աղցան
...34...10...