դափնու տերև (лавровый лист)
թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf
Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:
Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:
Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:
Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.
 
									
											Ոսպով պահքային պելմեններ	
										
									 
									
											Ամանորյա աղցան «Եղևնի»	
										
									 
									
											Աղցան «Ուզբեկական»	
										
									 
									
											Ազու թաթարական եղանակով	
										
									 
									
											Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով	
										
									 
									
											Հավով ու պաստայով ուտեստ	
										
									 
									
											Հավով ու սնկով սոուս-ապուր	
										
									 
									
											Խոզի միսը տնական ձևով	
										
									 
									
											Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով	
										
									 
									
											Ձկնապուր իշխանով	
										
									 
									
											Կարտոֆիլով կրեմ-ապուր	
										
									 
									
											Պելմենի կանաչիով	
										
									