դափնու տերև (лавровый лист)

թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf

Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ  հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:

Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու  բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն  երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:

Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:

Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.

Նախուտեստ տավարի լեզվով
Նախուտեստ տավարի մսով և գազարով
Տավարի միս ` համեմունքներով
Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով
Մարինացված շամպինիոն
Ապուր հավի մսի գնդիկներով
Տուշոնկա
Ապուր մսային գնդիկներով
Պաստրոմա հավի մսով
Բելոռուսական ապուր ՛՛Մաչանկա՛՛
Հավը ջեռոցում
Մսով պելմենի
...23