թթվասեր

թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream

Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:

Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորը ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝

մեղրով իրիս
Մեղրով իրիս
օլադիներ ծաղկակաղամբով
Ծաղկակաղամբով օլադիներ
թարմ ավելուկով աղցան
Աղցան թարմ ավելուկով
դդմիկով-բլիթներ-1
Դդմիկով ու մսով բլիթներ
կակաչի-սերմով-տորթ-1
Արագ տորթ կակաչի սերմով ու կոկոսի քերուկով
նեխուրով աղցան 1
Նեխուրով աղցան
ազնվամորիով բիսկվիթ-1
Կաթնաշոռով ու ազնվամորիով բիսկվիթ
աղցան-բուլղարական-պղպեղով-1
Հավի մսով ու բուլղարական պղպեղով աղցան
Խոզապուխտով-ու-սալորաչրով-աղցան-1
Խոզապուխտով ու սալորաչրով աղցան
Կարտոֆիլ-և-սմբուկ-ջեռոցում-1
Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում
դդմիկով-ուտեստ-1
Դդմիկով ուտեստ լոլիկով ու պանրով
Սխտորի-սոուս
Սխտորի սոուս
12...10...