թթվասեր

թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream

Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:

Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝

տորթ-պանչո
Տորթ «Պանչո»
բալ-ձնե-մուշտակի-մեջ
Բալ ձնե մուշտակի մեջ
թխվածք-Զատիկի
Թխվածք «Զատիկի ձու»
աղցան-կուլիչ
Աղցան Կուլիչ
ծաղկակաղամբով-աղցան
Ծաղկակաղամբով աղցան
մրջնաբույն
Թխվածք «Մրջնաբույն»
տորթ-սևամորթ-1
Տորթ «Սևամորթ»
թթվասերով-տորթ
Թթվասերով տորթ
շոկոլադով-կեքս
Շոկոլադով ու կոկոսով կեքս
կաթնաշոռով-թխվածքաբլիթներ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ
կորժիկ
Կորժիկ
մեղրով իրիս
Մեղրով իրիս
12...10...