թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
									
											Կարամելային մեղրով տորթ	
										
									
									
											Ռագու հավի մսով	
										
									
									
											Տորթ Էսկիմո	
										
									
									
											Կանաչ սոխով և ձվով կարկանդակ	
										
									
									
											Բանանով “Tarte Tatin”	
										
									
									
											Տնական կարագ	
										
									
									
											Սնկով և պանրով կարկանդակ	
										
									
									
											Մեղրով տորթ ընկույզով	
										
									
									
											Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ	
										
									
									
											Տորթ Զատիկ	
										
									
									
											Սլավոնական կուլիչ թթվասերով