թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
									
											Նարնջով քափքեյք	
										
									
									
											Մեղրով տորթ	
										
									
									
											Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան	
										
									
									
											Ծաղկակաղամբով աղցան	
										
									
									
											Բանանով կարկանդակներ	
										
									
									
											Շոկոլադե շոռակարկանդակ	
										
									
									
											Կաղամբով աղցան “Coleslow”	
										
									
									
											Հավի մսով պիրոգ	
										
									
									
											Նապոլեոն	
										
									
									
											Շոռակարկանդակ խտացրած կաթով	
										
									
									
											Թթվասերով տորթ	
										
									
									
											Պանրով և ձվով խորտիկ