թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Սպաս
Կանապե ”Նավակներ”
Աղանդեր “Կապիկներ”
Տորթ Միկադո
Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”
Տնական փախլավա
Շերտավոր խմորով խորտիկ-տորթ
Ձկան ֆիլեով խորտիկ-տորթ
Մեղրով տորթ
Տորթ Նապոլեոն
Թխվածքաբլիթով տորթ “Եղևնի”
Գաթա