խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:
									
											Տորթ Պրահա	
										
									
									
											Արագ տորթ	
										
									
									
											Տոնական արագ տորթ	
										
									
									
											Ամանորյա ”Թռչնի կաթ”	
										
									
									
											Կարամելային թխվածքաբլիթներ	
										
									
									
											Տորթ «Թռչնի կաթ»	
										
									
									
											Թխվածք փխրուն խմորով և կարամելային շերտով	
										
									
									
											 Ամանորյա տորթ ”Կոներ”	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով	
										
									
									
											Տորթ «Sarawak layer cake»	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով	
										
									
									
											Տորթ «Գվադելուպա»