հավի բդիկ
թարգմանություն՝ на русском - куриная ножка, in English - chicken leg
Տարբեր երկրների ազգային խոհանոցում հավի բդիկն օգտագործվում է տարբեր կերպ ուտեստներ պատրաստելու համար: Այն թռչնամսի ամենայուղալի մասն է համարվում, այդ իսկ պատճառով էլ առանձնահատուկ համեղ է ստացվում հատկապես ջեռոցում եփված կամ խորոված բդիկը:
Սովորաբար, հավի բդիկը մատուցում են տարբեր կծու սոուսների հետ, որոնք էլ ավելի են ընդգծում վերջինիս համն ու յուրահատկությունը:
Այս համեղ բաղադրատոմսերն անպայման փորձել է պետք:

Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ

Հավով ու պաստայով ուտեստ

Աղցան Տիֆֆանիից

Հավի բդիկներ՝ շերտավոր խմորի մեջ

Հավ ջեռոցում

Հավ՝ խաղողի սոուսով

Գրպանիկներ՝ հավի մսով ու սնկով

Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով

Նարնջով հավի բուդ

Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով

Հավի բդիկներ լցոնված սնկով

Շաուրմա