հավի բդիկ

թարգմանություն՝ на русском - куриная ножка, in English - chicken leg

Տարբեր երկրների ազգային խոհանոցում հավի բդիկն օգտագործվում է տարբեր կերպ ուտեստներ պատրաստելու համար: Այն թռչնամսի ամենայուղալի մասն է համարվում, այդ իսկ պատճառով էլ առանձնահատուկ համեղ է ստացվում հատկապես ջեռոցում եփված կամ խորոված բդիկը:
Սովորաբար, հավի բդիկը մատուցում են տարբեր կծու սոուսների հետ, որոնք էլ ավելի են ընդգծում վերջինիս համն ու յուրահատկությունը:
Այս համեղ բաղադրատոմսերն անպայման փորձել է պետք:

Հավի բդիկներ մեղրի մարինադով
Հավի բդիկներ արևելյան ձևով
Հավ բանջարեղենով
12