ձվի սպիտակուց

թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white

Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:

Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:

Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

կարկանդակ-շտերլից
Կարկանդակ «Շտիրլից»
բիսկվիթային-տորթ
Հրեշտակային տորթ կիտրոնի կրեմով
կոճապղպեղով-թխվածքաբլիթներ-1
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
համեղ-տոնածառ
Համեղ տոնածառ
տորթ-պավլովա
Տորթ «Պավլովա»
խնձորով պիրոգ
Խնձորով ու մերենգայով պիրոգ
նշաբլիթ-1
Նշաբլիթներ
խնձորով-զամբյուղներ-1
Խնձորով ու մերենգայով զամբյուղներ
բիսկվիթ-1
Շոկոլադե բիսկվիթ
նուշով-տորթ-1
Նուշով տորթ
բեզե-1
Շոկոլադով բեզե
մերենգայով-կուլիչ-1
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով
12...10...