ձվի սպիտակուց

թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white

Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:

Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:

Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Նորվեգական տորթ ”VERDENS BESTE KAKE”
Թխվածք «Կոնկորդ»
Ծննդյան տորթ
Կիտրոնով և հատապտուղներով տորթ
Կիտրոնով տորթ
Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով
Հազրեվարդով թխվածքաբլիթ
Բեզեով տորթ ”Ձյունիկ”
Տորթ կիտրոնի կրեմով
Ֆրանսիական աղանդեր ”Բուշե” հապալասով
Տորթ ”Դեղձով պաննա-կոտտա”
Գլազուր “MARSHMALLOW FLUFF”
...1011...