ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
									
											Զեֆիրով կրեմ	
										
									
									
											Ելակով տորթ-սուֆլե	
										
									
									
											Կիևյան տորթ	
										
									
									
											Նրբաբլիթներով տորթ	
										
									
									
											Տորթ Թռչնի կաթ	
										
									
									
											Թխվածք ”Կրեմով կոներ”	
										
									
									
											Սնիկերս	
										
									
									
											Շոկոլադե մաֆին	
										
									
									
											Թխվածք ”Բալով հյուսք”	
										
									
									
											Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ	
										
									
									
											Պնդուկով տրյուֆելային տորթ	
										
									
									
											Լակոմկա հալվայով