շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

տանձով-մաֆին-1
Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով
խնձորով-պիրոգ-1
Խնձորով պիրոգ թթվասերային կրեմով
ժելեով-տորթ-1
Կիվիով ու ժելեով տորթ
տորթ-կրիա
Տորթ «Կրիա»
շոկոլադե-ձու-1
Շոկոլադե ձու
խոզապուխտով-սպագետտի-1
Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով
բանանով-կարկանդակ-1
Բանանով կարկանդակ
կիտրոնի-դեսերտ-1
Կիտրոնի դեսերտ
խնձորով-կարկանդակ-1
Խնձորով կարկանդակ
շոկոլադե-տորթ-1
Շոկոլադե տորթ
կաթնաշոռային-ժելե-1
Կաթնաշոռային ժելե «Զեբր»
ելակով-թխվածք-1
Ելակով թխվածք
...1011...20...