շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

խնձորով-կարկանդակ-1
Խնձորով կարկանդակ
շոկոլադե-տորթ-1
Շոկոլադե տորթ
կաթնաշոռային-ժելե-1
Կաթնաշոռային ժելե «Զեբր»
ելակով-թխվածք-1
Ելակով թխվածք
կրեմ-1
Անուշահյութով կրեմ
մեղրով-տորթ-1
Մեղրով տորթ
բիսկվիթ-1
Շոկոլադե բիսկվիթ
Շոկոլադե-էկլերներ-1
Շոկոլադե էկլերներ
շոկոլադե-տորթ-1
Շոկոլադե տորթ
բանանով-կարկանդակ-1
Բանանով կարկանդակ սերուցքային շերտով
թխվածքաբլիթներ-1
Վանիլային թխվածքաբլիթներ
օլադի-1
Խնձորով ու կեֆիրով օլադիներ
...10...1112...20...