շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Մեղրով տորթ
Մարինացված սկումբրիա
Թխվածքներ շերտավոր խմորով և բալի միջուկով
Շոկոլադե թխվածք բալով
Տարտ եփած կրեմով և ազնվամորիով
Տարտալետկայի խմոր
Տորթ շոկոլադե կրեմով
Մեղրով բիսկվիթ
Սպիտակաձավարով և կաթնաշոռով թխվածք
Ելակով ժելե
Նուշով շոկոլադե տորթ բալով
Տորթ ”Միշել”
...10...7677...80...