շաքարի փոշի

թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

varder-shertavor-xmorov
Վարդեր շերտավոր խմորով
katnayin-pirog
Կաթնային պիրոգ
hndkakan-qaxcraveniq
Հնդկական քաղցրավենիք ”Լադու”
katnashorov-kokosov-konfet
Կաթնաշոռով և կոկոսով կոնֆետ
pndukov-makaron
Պնդուկով մակարոն
shokolade-txvacqablitchaqerov
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ ճաքերով
churros
Չուրրոս
tort-katnayin
Տորթ ”Կաթնային”
shokolade-nrbablit-tiramisu
Շոկոլադե նրբաբլիթ Տիրամիսու
Տորթ «Կատարելություն»
vanilayin-eghjyurner
Վանիլային եղջյուրներ
Շոկոլադե-սրճային թխվածքաբլիթ
...10...1415...20...